HAYDİ büfeleriyle belediyeden vatandaşa ekmek

Şehrin ekmek muhtaçlığını karşılamak üzere HAYDİ büfeleri için kurulan ekmek üretim fabrikası büsbütün doğalgaz ile çalışacak. Tesis, 13 bin metrekarelik bir alanda, 5 bin 700 metrekare kapalı alan üzerinde bulunuyor. Tam otomatik ekmek üretim sınırı ile hijyenik ve çağdaş tekniklerle üretim yapacak halde tasarlanan fabrika, altyapısı itibariyle üretim kapasitesini dört katına kadar artırabilecek özellikte. Suramı tamamlanan tesisin, bir ay sonra birinci deneme eserlerini piyasaya sunması planlanıyor.

İŞÇİLERE ÜRETİM ÖNCESİ EĞİTİM

 Üretim etabında insan eli değmeden, büsbütün otomatik makinelerle ekmek üretimi gerçekleştirilecek.

Fabrika, ISO 9001 kalite standartlarına uygun olarak personellere üretim öncesi eğitim verecek ve hijyen standartları öğretilecek. Fabrikanın ürettiği ekmekler, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin HAYDİ büfeleri aracılığıyla halka ulaştırılacak.

GÜNDE 1000 VATANDAŞA YEMEK

Ayrıca, belediyenin başlattığı vatandaşa 40 lira karşılığında yemek servisi sunan ‘Haydi Sofraya’ projesi de kentte büyüyor. Birinci olarak Hasan Celal Hoş Millet Bahçesi’nde hayata geçirilen proje, kısa müddette halktan büyük ilgi görerek, süratle büyüdü ve Düztepe Çamlık Kitap Kafe, Kahraman Emmioğlu Sanat Merkezi’nin alt katı, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki kitap kafe ve Küsget üzere farklı noktalara yayılmayı başardı. Son olarak bir şubenin de Nizip’te açılmasıyla birlikte kentte ‘Haydi Sofraya’ projesi 6 ilçede hizmet veriyor. Proje kapsamında, yaklaşık 1000 vatandaşa her gün yemek servisi yapılıyor. ‘Haydi Sofraya’ restoranları, yalnızca öğlen yemeğiyle sonlu kalmıyor. Sabahları ve öğlenden sonra simit, poğaça, çay ve kahve servisiyle de vatandaşlara hizmet veriliyor. Restoranlarda, 12.00-13.30 saatleri ortasında dört çeşit yemek, yalnızca 40 lira karşılığında sunuluyor. Bu düşük maliyetli hizmet, bilhassa dar gelirli vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlıyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir