Tavada yalancı su böreği! Gerçeğinden farkı yok

Pratik börek tanımları arıyorsanız tavada su böreği tanımı tam size nazaran bir tarif! Tavada yalancı su böreği, içinde su yerine süt kullanılarak yapılan, lezzetli bir börek çeşididir. İşte tavada yalancı su böreği tanımı:

Malzemeler:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Yarım paket margarin yahut tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu (10 gram)
  • 1 tatlı kaşığı sirke yahut limon suyu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 6-7 su bardağı)
  • İç harcı için: 250 gram beyaz peynir yahut lor peyniri

Yapılışı:

  1. Bir kaba süt, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, erimiş margarin yahut tereyağı, kabartma tozu, sirke yahut limon suyu ve tuzu ekleyin. Karışımı güzelce çırpın.
  2. Karışıma azar azar un ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurunuz ele yapışmayacak kıvamda olmalıdır.
  3. Hamurdan yumurta büyüklüğünde modüller koparıp, tezgah üzerinde yuvarlayarak açın.
  4. Açtığınız hamurun ortasına rendelenmiş beyaz peynir yahut lor peyniri koyun.
  5. Hamurun kenarlarını kapatıp yuvarlak bir hal vererek börekleri oluşturun.
  6. Tavayı ocağa alıp, içine az yağ koyarak ısıtın.
  7. Hazırladığınız börekleri tavaya yerleştirin ve her iki tarafını da kısık ateşte altın rengi olana kadar pişirin.
  8. Pişen börekleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
  9. Tavada yalancı su böreği sıcak yahut ılık olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir